Kees van Beveren

Kees van Beveren

Gedeputeerde Kees van Beverengastheer tijdens het Zeeuws ontbijt

De heer van Bevereren heeft in de periode van 1976 tot en met 2003 gewerkt bij diverse gemeenten in financiële functies. Met zijn financiële achtergrond is hij van 2004 tot en met 2009 directeur geweest bij de Krediet Bank Walcheren. Sinds 05-02-2015 is hij gedeputeerde voor het CDA. Tot zijn portefeuille behoren onder andere financiën, landbouw, visserij en aquacultuur.

 

 

Esther de Lange

Esther de Lange

Esther de LangeDelegatieleider van het CDA in het Europees Parlement

Esther de Lange (39) is delegatieleider van het CDA en vicevoorzitter van de EVP-fractie in het Europees Parlement. 7 jaar lang had ze landbouw, milieu en voedsel in haar portefeuille. Na de Europese verkiezingen van 2014, waarbij ze lijsttrekker voor het CDA was, heeft ze economische en financiële zaken, energie en telecom in haar portefeuille gekregen.


 

Jack Kloosterboer

Jack Kloosterboer

Jack KloosterboerDirecteur Kloosterboer Vlissingen

Kloosterboer biedt innovatieve en duurzame totaaloplossingen in de supply chain voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten. Met een opslagcapaciteit van ruim 3.500.000 m3 en een jaarlijkse doorvoercapaciteit van meer dan 2.000.000 ton aan voedselproducten zijn zij één van de marktleiders in onze branche.

Jan van Rijsingen

Jan van Rijsingen

Jan van Rijsingen – foodondernemer, pionier en lid van het Topteam Agri&Food: “Het versterken van innovatie in het MKB is een prioriteit van de topsector”.

Sinds 1984 is Jan van Rijsingen samen met vier broers directeur en eigenaar van Van Rijsingen Groep. Per 1 januari 2010 is Van Rijsingen teruggetreden als directeur Van Rijsingen Groep en lid van de Raad van Commissarissen. Jan van Rijsingen is verbindingsofficier tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Zo heeft hij De Groene Campus, de leerfabriek, het Food Technology Park Brainport in Helmond, agrifoodcluster Food Connection Point en nieuwe bedrijven van buiten de regio met elkaar in verbinding gebracht.

Lisette Kreischer

Lisette Kreischer

Lisette Kreischer 

Lisette Kreischer is co-founder van The Dutch Weed Burger. Ze is auteur van diverse kookboeken over de plantaardige keuken en Nederlands bekendste ambassadrice voor het veganisme. Haar nieuwste boek heet Plant Power en is een must read voor elke culinaire fan!

Ruud Huirne

Ruud Huirne

Ruud Huirne – Directie Food & Agri bij Rabobank Nederland

Ruud Huirne is directeur Food & Agri Nederland binnen de Rabobank. Na zijn opleiding aan Wageningen Universiteit heeft hij daar diverse functies vervuld. Voordat hij begin 2012 de overstap maakte naar de Rabobank was hij directeur van het LEI en daarvoor directeur van de Animal Sciences Group en hoogleraar Bedrijfseconomie. Momenteel is de heer Huirne nog verbonden aan de Wageningen Universiteit als bijzonder hoogleraar coöperatief ondernemerschap.

Bij de Rabobank houdt hij zich bezig met de strategie, financiering en risicomanagement van individuele agrarische bedrijven in alle sectoren, inclusief de (intensieve) veehouderij, akkerbouw en tuinbouw, alsmede met de MKB-food bedrijven.

Franca de Winter

Franca de Winter

Franca de Winter

Franca de Winter is mede-initiatiefnemer van Vers & Handig, een nieuw regionaal logistiek concept waarbij de dagelijkse boodschappen bij de consument thuis worden bezorgd.

Door innovatief te denken en een brug te slaan tussen klanten en leveranciers heeft Franca de Winter al meerdere succesvolle initiatieven ontwikkeld, zoals kistje.nu en Fruitje. In haar presentatie zal Franca op inspirerende wijze uiteenzetten waarom samenwerken en ‘het nieuwe denken’ essentieel is voor geslaagd ondernemerschap.

 

Mark Verhage

Mark Verhage

Mark Verhage – Agrarisch ondernemer in Oostburg

Na zijn opleiding Agrotechniek en Management aan de Agrarische Hogeschool te Dronten, is Mark Verhage 8 jaar werkzaam geweest bij SBG Precision Farming. Dit bedrijf is gespecialiseerd in GPS-techniek op landbouwvoertuigen. Inmiddels ben is Mark Verhage vele jaren werkzaam op het akkerbouwbedrijf in Oostburg.

Froukje Kooter

Froukje Kooter

Froukje Kooterafgestudeerd Dier – en veehouderij aan HAS Hogeschool (2014)

 

Trainee Jongeren, Markt & Maatschappij bij ZLTO. Initiatiefnemer van magazine ‘Jonge helden in het groen’. Deelnemer Youth Food Movement academie.

Xander Beks

Xander Beks

Xander Beks – Zelfstandig publieks professional, oprichter en eigenaar van Stichting Tasty Green Lifestyle Experience

Xander Beks (35) is van oorsprong Landbouwtechnisch Ingenieur en actief om samen met jongeren in de driver’s seat de belangrijke uitdagingen waar we in een steeds sneller veranderende samenleving voor staan. Na ruim 7 jaar werkzaam te zijn bij het voormalig ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie, werkt hij als pionier aan transities en systeemveranderingen door concrete impactvolle trajecten te initiëren en te realiseren. Zo is hij onder andere mede initiatiefnemer van Agri meets design, leidt hij de Vonken University bij de Vonken van 2028 en maakt hij een documentaire over het doel van het onderwijs.

Tilly Sintnicolaas

Tilly Sintnicolaas

Tilly Sintnicolaas

Tilly Sintnicolaas, voormalig directeur van het Nederlands Visbureau, is met haar communicatiebureau betrokken bij het Zuidwestervis-concept. Onder het motto ‘Vis vang je, een concept verkoop je’ wil zij vis met een verhaal verkopen.

De vis van de vissers uit Zuidwest-Nederland ligt sinds vorige zomer onder het merk zuidwestervis in de supermarkt. Tilly Sintnicolaas vertelt over de kansen en mogelijkheden van vis uit de Delta.